Update bovenbouw

Nieuw domein, tafeltoets en W.O.

We stellen jullie graag op de hoogte van wat ons en de kinderen bezighoudt de aankomende periode hier op school. Deze week zijn we gestart met het nieuwe rekendomein: ’Tijd’. Verder staan er toetsen, inlevermomenten en presentaties op de planning.

 

Domein rekenen - Tijd

Deze week zijn we van start gegaan met het domein: ’Tijd’. We bespreken de betekenis van tijd. Wat is tijd? Hoe zou het leven eruit zien, als er geen tijd bestond? Wanneer gebruiken wij de tijd en waarvoor hebben we tijd nodig? Een hoop vragen om over na te denken, over te praten en om onderzoek naar te doen. Na de vakantie zullen wij verder ingaan op het rekenen met tijd.

 

Tafeltoets

Om ervoor te zorgen dat de kinderen de tafels blijven onderhouden, volgt er op donderdag 30 mei in het ochtendbasisuur een tafeltoets. Deze wordt door alle leerlingen van de bovenbouw gemaakt.

 

Wereldoriëntatie

Digitale geletterdheid (Danny Schop & Rebecca Bruinsma)

De leerlingen van leerjaar 6 zijn met digitale geletterdheid druk bezig met het maken van een werkstuk over het thema ‘Lente’. Op vrijdag 17 mei zullen zij het werkstuk moeten inleveren.

Aardrijkskunde (Danny Schop & Joëlle Gouverneur)

De leerlingen van leerjaar 7 geven een presentatie over een zelfontworpen land. Zij doen onderzoek naar onderwerpen als: ligging, klimaat, politiek, milieu, toerisme en economie. De leerlingen presenteren op 14 mei of 17 mei.

Leerjaar 8 is met aardrijkskunde begonnen met het maken van een presentatie. De leerlingen zijn in groepjes bezig om onderzoek te doen naar verschillende onderwerpen over hun gekozen land. Denk hierbij aan: de politiek, de geschiedenis, het klimaat, etc… Op donderdag 25 april wordt de topotoets over het Midden-Oosten en Azië afgenomen.

 

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Voor vragen kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met de desbetreffende leerkracht.

 

Vriendelijke groet,

Team Bovenbouw

newsletter newsletter