Vieze kleding en schoenen in de schooltuin... Wat doen we eraan?

Windwijzer nieuws van 28-02-2024

In de afgelopen periode is een ouder met ons in gesprek gegaan over de schooltuin. Deze ouder viel op dat de kleding en schoenen van haar kind de laatste periode wel erg vies zijn na het buitenspelen. Hoe kan dat? 

Een of twee keer per jaar verversen we de houtsnippers in de schooltuin. Helaas zijn er in de afgelopen maanden geen houtsnippers voorradig, omdat er nauwelijks wordt gesnoeid door de enorme regenval en een bomenziekte. Daarbij is de schooltuin extra vochtig, omdat het grondwater hoog staat. We verwachten dat we in de loop van het voorjaar weer houtsnippers krijgen. Dit is met name van toepassing in de onderbouw. 

 

Wat kunt u doen? 
We willen de kinderen de ruimte blijven geven om te spelen in de schooltuin. We adviseren ouders om geen nieuw schoeisel of dure kleding mee te geven naar school. Ouders kunnen ook een paar laarzen mee naar school geven. Dan kunnen de kinderen die (zelf) aan doen tijdens het buitenspelen. We vragen ouders die laarzen meegeven om hun naam in de laarzen te schrijven. Daarnaast gaan wij ervan uit dat de kinderen zelf de laarzen aan en uit kunnen trekken. 

IMG_3473 IMG_3473