Hoe werken wij met de 7 gewoonten? Basisschool De Cunera is komen kijken

Lees hier wat zij ervan vonden

In de afgelopen periode hebben we bezoek gehad van het schoolteam van basisschool de Cunera uit Castricum. Het team (dat bestaat uit 30 mensen) was benieuwd naar onze werkwijze, met name hoe de leerlingen de zeven gewoonten van Covey toepassen. Het team is ontvangen en rondgeleid door het leerlingpanel. Als dank ontvingen we iets lekkers, waar vooral het leerlingpanel van heeft genoten. Het team van De Cunera heeft van hun ervaringen een verslag gemaakt: 

 

Op donderdag 15 februari zijn wij als team van de Cunera te gast geweest op De Windwijzer in Den Helder. Deze school werkt al jaren met de Leader-in-Me filosofie en aangezien wij als team van de Cunera daar nu de eerste stappen in aan het zetten zijn, was dit een mooi en praktisch bezoek ter inspiratie en handvatten voor onze school. De aanpak van de Leader-in-Me is gebaseerd op het gedachtegoed van Stephen Covey en wordt succesvol toegepast op scholen in landen over de hele wereld.
Bij binnenkomst zijn wij door het leerlingenpanel welkom geheten. Na een korte introductie van de schoolleider, Bart Oud, zijn wij als team in drie kleinere groepen gaan kijken in de school. Tijdens de rondleiding onder leiding van leerlingen van het leerlingenpanel en bijgestaan door teamleden van de school hebben wij een mooi beeld van de school en de uitwerking van de Leader-in-Me filosofie kunnen zien en ervaren.
Door de gehele school zijnde 7 gewoonten te merken en verweven met de activiteiten die plaatsvinden (o.a. klassenvergaderingen/leerling panel vergaderingen/vieringen). Hierbij worden steeds leiderschapsrollen ingezet. Met deze leiderschapsrollen leren kinderen nieuwe vaardigheden. Ze passen hierbij de zeven gewoonten toe. De leerlingen nemen verantwoordelijkheden en zetten talenten in met leiderschapsrollen.
Ter afsluiting is er een gesprek geweest met het leerlingenpanel en de schoolleider waarbij de laatste vragen gesteld konden worden. Al met al was het zeer inspirerend om te zien hoe een school als de
Windwijzer de 7 gewoonten heeft ingezet en eigen heeft gemaakt.
Terug op de Cunera hebben wij met elkaar gekeken naar wat er was opgehaald. Hierbij zijn zaken genoteerd en vragen gesteld omtrent wat van waarde was en waar zijn nog vragen over of willen wij meer van weten? Al met al een waardevolle dag voor ons als team van de Cunera om verdere stappen te zetten in ons proces.
Hierbij willen wij dan ook de Windwijzer bedanken voor het gastvrije ontvangst en de ruimte die is geboden om te komen kijken en alle vragen te stellen die er waren. Dank!

IMG_3326 IMG_3326
IMG_3325 IMG_3325
IMG_3327 IMG_3327
1f659977-1f9b-4f52-b448-b67c1e410f5b 1f659977-1f9b-4f52-b448-b67c1e410f5b