Leerlingen bij Junior Colleges van AquaPort

Bekijk de gastcolleges online terug

Op 19 januari 2024 vonden de opnames van de eerste ‘Junior Colleges’ van de Universiteit van Aquaport plaats. Een groep leerlingen van de Windwijzer had de primeur en mocht er live bij zijn.

Eén van de gastsprekers was Auke-Florian Hiemstra, bioloog bij Naturalis. In zijn gastcollege ‘Op safari in de stad’ vertelt hij over zijn onderzoek naar stadsnatuur. Daarnaast is het gastcollege van Olv Klijn gepubliceerd. Leer in zijn gastcollege meer over de ontwerpreis en plannen van de fysieke locatie van Aquaport, het Aquaport Water Experience.

Auke-Florian Hiemstra | Op safari in de stad
Bekijk het gastcollege online terug (https://community.aquaport.nl/seminar/24) (Meld je eerst gratis aan op de website) 

In zijn gastcollege ‘Op safari in de stad’ neemt Auke-Florian Hiemstra ons mee in zijn onderzoek naar stadsnatuur. Zijn favoriete watervogel, de meerkoet speelt een grote rol in zijn onderzoek. Volgens Auke-Florian gebruiken de vogels steeds meer afval bij de bouw van nesten. Is dit gevaarlijk? Of is dit juist bevorderlijk voor de nesten? In zijn onderzoek zoekt Auke-Florian dit tot op de bodem uit.

Olv Klijn | Ontwerpstudie Aquaport Water Experience
Bekijk het gastcollege online terug (https://community.aquaport.nl/seminar/24) (Meld je eerst gratis aan op de website) 

Olv Klijn, partner en oprichter van architectenbureau FABRICations vertelt in zijn gastcollege ‘Ontwerpstudie Aquaport Water Experience’ meer over de ontwikkeling van de fysieke locatie van Aquaport. Wat zijn de verschillende ontwerpen voor het Aquaport Water Experience? Waarom eigenlijk in Den Helder? De heer Klijn licht dit toe aan de hand van de plannen en ambities voor het Aquaport Water Experience. 

1000001263 1000001263
1000001257 1000001257
1000001260 1000001260