Heeft u een beperkt budget? Wij kunnen helpen!

Alle kinderen mogen meedoen!

Het onderwijs, kinderopvang en de gemeente Den Helder willen de kansengelijkheid vergroten en de (stille) armoede bestrijden. Dit doen we om kinderen uit gezinnen met een beperkt budget te helpen door ze zoveel mogelijk deel te laten nemen aan onderwijs, cultuur, sport en gezondheid, waarbij een beperkt budget geen invloed mag hebben!

 

Maak het bespreekbaar, wij kunnen helpen! 

Armoede is een lastig onderwerp om bespreekbaar te maken. Toch kunnen we ouders helpen door in gesprek te gaan en kijken hoe we samen met gemeente en andere instanties u kunnen ondersteunen. We zullen dit altijd in vertrouwelijkheid doen. Wilt u dit bespreken in een vertrouwelijk gesprek, neem dan contact op met Rachel van Eijbergen: rachelvaneijbergen@sarkon.nl (mailto:rachelvaneijbergen@sarkon.nl) of vraag het aan een van de medewerkers. 

 

Jeugd Onderwijs en Cultuurfonds (JOC)

Het Jeugd Onderwijs en Cultuurfonds (https://www.jocdenhelder.nl/informatie/) biedt financiële ondersteuning om deel te kunnen nemen aan culturele activiteiten, zoals cursussen van Triade (https://www.triade-denhelder.nl/zoeken?targetid=1) of contributie voor Scouting. Daarnaast komen ouders met een beperkt budget ook in aanmerking voor een bijdrage voor de vrijwillige ouderbijdrage (schoolreisje / schoolkamp). De aanvraag bij het JOC gaat via school. 

 

Jeugdfonds Sport Den Helder 

Het Jeugdfonds Sport Den Helder (https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/den-helder-sport/) betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten. Ook zwemlessen worden vergoed De aanvraag hiervan gaat via school. 

 

Stichting Leergeld Den Helder

Stichting Leergeld Den Helder helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen in Den Helder en omstreken. Samen met andere stichtingen in Nederland, zorgt deze stichting ervoor dat alle kinderen in Nederland dezelfde kansen hebben. Zij helpen met schoolspullen, sport, een laptop, fiets of een verjaardagscadeau. Ouders en verzorgers kunnen zo het beste aan hun kind geven, en elk kind kan meedoen! Aanvraag kan via deze link (https://www.leergelddenhelder.nl/jouw-aanvraag).

Als u hierbij hulp nodigt heeft voor informatie of een aanvraag, dan helpen we u graag op school! 

Screenshot 2024-02-01 13.53.43 Screenshot 2024-02-01 13.53.43