Wij leiden nieuwe collega's op!

Start van een nieuwe stageperiode van studenten

De Windwijzer is een van de opleidingsscholen van Sarkon.  Sarkon zet zich in voor het opleiden van onderwijsprofessionals met ‘Samen Opleiden Noord-Holland (https://www.ipabo.nl/werkveld/samen-opleiden-nh/)’. Een mooie win-win tussen onze school, opleidingen en studenten: studenten hebben een professionele leerplek en wij leren nieuwe zaken van studenten. Daarnaast hebben we extra kennis en handen in de school, dat bijdraagt aan de kwaliteit van ons onderwijs. 

Binnenkort start een nieuwe stageperiode, waarin we weer stagiaires mogen verwelkomen! Naast studenten van de opleiding leraar basisonderwijs (pabo) ontvangen we ook andere studenten, zoals studenten van de opleiding sport en bewegen. 

 

Wat is samen opleiden Noord-Holland? 

Opleidingsscholen, Hogeschool iPabo (https://www.ipabo.nl/) en studenten werken samen aan de opleiding van leraren en leraarondersteuners. Medewerkers verwelkomen studenten als onderdeel van het schoolteam, waar studenten een bijdrage leveren aan het onderwijs met LEV (https://www.windwijzer.nl/pg-31870-7-122122/pagina/leren_met_lev.html). Professionele mentoren begeleiden studenten bij het opdoen van praktijkervaring en het uitvoeren van onderzoek. Naast de mentor is een schoolopleider van Sarkon verbonden aan de opleidingsschool, die studenten coacht en intervisiebijeenkomsten begeleidt. 

 

Wie leiden wij nog meer op? 

Wij verwelkomen daarnaast ook MBO-studenten van VONK  (https://www.vonknh.nl/) en het Horizon College (https://www.horizoncollege.nl/) om praktijkervaring op te doen als onderwijsassistent. Dit schooljaar hebben we ook stagiaires Academie voor Lichamelijke Opleiding van Hogeschool Amsterdam (https://www.hva.nl/opleidingen/academie-voor-lichamelijke-opvoeding) en studenten van de opleiding sport en bewegen van Vonk. Leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs van het Linie College (https://www.liniecollege.nl/) doen praktijkervaring op van onderwijsondersteunende taken, zoals het onderhouden van het groene schoolplein. 

IMG_3203 IMG_3203