Informatie over schooladvies voortgezet onderwijs

Windwijzer nieuws van 12-01-2024

Beste ouders van leerjaar 8, 

Op maandag 15 januari ontvangt uw kind een brief met hierin het schooladvies voor het voortgezet onderwijs. Aan het einde van het vorige schooljaar hebben u en uw kind het eerste voorlopige schooladvies gekregen. In deze brief staat het schooladvies op dit moment. Uw kind wordt hierover op die dag in een kort persoonlijk gesprek met de leraar van de basisgroep geïnformeerd. 

 

Op welke wijze wordt het schooladvies met u besproken? 

Het schooladvies wordt met u en uw kind nader toegelicht tijdens het volgende voortgangsgesprek. Als u op korte termijn vragen heeft, kunt u contact opnemen met de leraar van de basisgroep en een afspraak maken. Bij bijzonderheden zal de basisgroepleraar u uitnodigen voor een gesprek. 

 

Is de doorstroomtoets (voorheen eindtoets) van invloed op het advies? 

Op di. 6 en wo. 7 februari neemt uw kind deel aan de landelijke doorstroomtoets. Als uw kind tijdens die toets een vergelijkbaar of lager beeld laat zien, zal het huidige schooladvies definitief zijn. Mocht uw kind op de doorstroomtoets een beter resultaat laten zien, dan zullen wij overwegen of wij het advies naar boven bijstellen en u hierover informeren. 

 

Wanneer kan ik mijn kind inschrijven op het voorgezet onderwijs? 

Naar aanleiding van het schooladvies kunt u uw kind in de laatste week van maart inschrijven bij het voortgezet onderwijs. Hierover ontvangt u binnenkort meer informatie. 

 

Meer informatie is te vinden op de VO-pagina (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/vo) op onze website. 

178_org 178_org