Leerlingpanel in overleg met de wijkbeheerder over speeltuin

Actie van het leerlingpanel

We hadden met het leerlingpanel een extra vergadering afgesproken. We hebben gemerkt dat bij de vernieuwde speeltuin op de hoek van de violenstraat de Lorentszstraat veel gedoe is. De speeltuin was stuk en je kon er niet prettig spelen, omdat oudere kinderen daar rond hingen en onaardig waren. We hebben in het overleg besproken hoe we dit gaan aanpakken en wat wij kunnen doen. We hebben een bericht gestuurd naar de wijkagent van de politie. We kregen van hem een bericht terug dat hij een afspraak zou regelen met de wijkbeheerder.

Tijdens ons overleg met de wijkbeheerder en een jongerenwerker hebben we afspraken gemaakt. De speeltuin was niet stukgemaakt door kinderen, maar de gemeente had de draaischommel losgemaakt, omdat deze niet stevig genoeg was. Dit is inmiddels opgelost. We hebben afgesproken dat iedereen daar mag komen en dat als oudere kinderen er ook zijn we ze gewoon gedag zeggen en iets aardigs zeggen. De wijkbeheerder gaat er vaker kijken en als kinderen er gaan spelen kunnen ze ook vragen of ze hun ouders mee nemen. Als er weer wat gebeurt sturen wij een bericht naar de wijkbeheerder. 

Als leerlingpanel hebben we dit besproken tijdens klassenvergaderingen en hebben groepen samen bedacht hoe zij kunnen helpen aan de goede sfeer in de speeltuin. Ook hebben kinderen een aantal kinderen van de bovenbouw aangesproken. 

We hebben geleerd dat we samen naar oplossingen kunnen zoeken en dat als je er iets mee doet dat het ook serieus genomen wordt. 

Groetjes Sem, secretaris van het leerlingpanel.  
#weesproactief #eerstbegrijpendanbegrepenworden 

IMG_2327 IMG_2327