#TeamWindwijzer is klaar voor het nieuwe schooljaar!

- Informatie start van het schooljaar -

In de afgelopen week heeft #TeamWindwijzer zich voorbereid op het nieuwe schooljaar. Het team heeft in de bouwen afspraken gemaakt over de aanpak en hoe de verbeterpunten van het afgelopen jaar worden verwerkt in de werkwijze. 

Dit schooljaar bestaat De Windwijzer 100 jaar! In de loop van het schooljaar zullen we allerlei activiteiten organiseren in het teken van 100 jaar Windwijzer. We starten met het schoolthema ’de school van vroeger en nu’ en we gaan op 15 september met de hele school op schoolreisje naar het Zuiderzeemuseum. 

Daarnaast gaan we dit schooljaar starten met MijnRapportfolio (https://mijnrapportfolio.nl/); het dynamische portfolio. waarmee leerlingen laten zien wat zij leren op school. 

In de onderbouw zijn de nieuwe thema’s (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/lerendspelen) gepland die zij koppelen aan specifieke doelen en activiteiten. Dit doen zij samen met de medewerkers van 3+ groep De Sterrenwachters (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/3+%20groep).

In de midden- en bovenbouw gaan de leraren tijdens de instructies de interactie tussen leerlingen vergroten, met krachtige instructies en werkvormen waar kinderen worden geactiveerd en betrokken zijn. De medewerkers werken vanuit de leerlijn, passend bij de onderwijsbehoeften van de leerlingen. 

Naast de inhoudelijke voorbereiding is het schoolgebouw opgeruimd. De school is grondig schoongemaakt, met behulp van het schoonmaakteam van CSU. Daarnaast heeft de schooltuin onderhoud gehad, zijn de vloeren in de was gezet en zijn alle ramen gewassen.

Kortom, wij zijn er klaar voor! 

 

#TeamWindwijzer 2023-2024

#TeamWindwijzer (https://www.windwijzer.nl/content/31870/download/clnt/105326_2023-2024_-_RKBS_De_Windwijzer_-_Teamfoto_met_namen.pdf) bestaat uit betrokken medewerkers die dagelijks werken aan goed onderwijs. In hun werk kijken zij door ‘dezelfde bril’; met het lerende kind voor ogen. De medewerkers passen De zeven gewoonten van ’The Leader in Me’ (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/theleaderinme) toe in hun werk, waardoor zij een voorbeeld zijn voor de leerlingen. 

Dit schooljaar zal Daniëlle Schelvis in de middenbouw aan het werk gaan als leraar in opleiding; het laatste jaar van de opleiding, waarbij zij volledig meedraaien in het team. Zij was ook vorig jaar als stagiaire aan De Windwijzer verbonden. Sanna van Heems is ook leraar in opleiding voor de opleiding ’Academie voor lichamelijke opvoeding.’ Zij gaat samenwerken met Indira Snoek, de leraar sport en bewegen. 

Op de pagina #TeamWindwijzer (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/TeamWindwijzer) is de actuele samenstelling van het team, e-mailadressen en verdere informatie over het schoolteam te vinden. Klik hier voor een teamfoto met namen.  (https://www.windwijzer.nl/content/31870/download/clnt/105326_2023-2024_-_RKBS_De_Windwijzer_-_Teamfoto_met_namen.pdf)

 

Opening schooljaar op de eerste schooldag

Op maandag 4 september wordt het schooljaar geopend. De teamleden van de Windwijzer en de Verrekijker worden op het schoolplein (om 8:30 uur) kort aan de kinderen en ouders voorgesteld. Daarna luiden we samen met de Verrekijker de schoolbel en gaan we van start. Natuurlijk mogen de ouders de eerste schooldag even mee de school in om te kijken wat de werkplek is van hun kind. 

Teamfoto 2023-2024 Teamfoto 2023-2024