Een goede start met de gouden weken en startgesprekken

Wat leren de kinderen met de gouden weken?

In de eerste periode van het schooljaar werken wij met de gouden weken. Tijdens de gouden weken worden de zeven gewoonten (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/theleaderinme) en de gouden afspraken opgefrist. De leerlingen van een basisgroep maken met elkaar een groepsmissie, dat het gezamenlijke antwoord is op de vraag ‘wat voor groep willen wij zijn?’ Daarnaast werken wij met activiteiten die bijdragen aan het bevorderen van de groepssfeer. 

 

Het startgesprek

Een onderdeel van de gouden weken is het startgesprek, waarin de leerling, de basisgroepleraar en de ouder(s) nader kennismaken en afspraken maken over het contact tussen school en ouder(s). Er wordt tijdens het startgesprek direct een nieuwe afspraak ingepland voor een volgend gesprek. De leerling wordt bij het gesprek verwacht. Ouders ontvangen deze week een uitnodiging voor een startgesprek via Kwieb. 

 

De gouden afspraken

De gouden afspraken vormen de belangrijkste schoolafspraken in en rond de school. De gouden afspraken worden met de kinderen geëvalueerd in het leerlingpanel en tijdens groepsgesprekken. De gouden afspraken zijn: 

- Wij zorgen ervoor dat iedereen op een prettige manier kan spelen, werken en leren.

- Wij praten met elkaar en zoeken samen naar oplossingen.

- Wij luisteren naar elkaar om elkaar te begrijpen.

- Wij werken en spelen op een rustige manier. Als we door de school lopen denken we aan de anderen.

- Wij noemen iedereen bij zijn of haar eigen naam.

- Wij zijn zuinig op de spullen van onszelf en van de ander.

- Wij houden ons aan de afspraken, ook als niemand kijkt.

 

Nieuwjaarsreceptie 

We ontvangen alle ouders graag tijdens de nieuwjaarsreceptie op donderdag 14 september. U bent met uw kind welkom tussen 16:00 en 17:00 uur. De nieuwjaarsreceptie wordt georganiseerd door de kinderen. 

Foto website The Leader in Me 2 (2) Foto website The Leader in Me 2 (2)
TLIM TLIM