Update MijnRapportfolio

Update over het nieuwe dynamische schoolrapport

Aan het eind van het schooljaar krijgen de leerlingen voor het laatst een traditioneel schoolrapport mee naar huis. In dit bericht informeren wij u over de aanpak van MijnRapportfolio waar we in het nieuwe schooljaar mee starten. 

Het afgelopen schooljaar zijn wij bezig geweest met het ontwikkelen van het nieuwe dynamisch schoolrapport, genaamd MijnRapportfolio (https://mijnrapportfolio.nl/). (We hebben u eerder hierover geïnformeerd). MijnRapportfolio is een combinatie van een digitaal rapport en een digitaal portfolio. MijnRapportfolio biedt mogelijkheden om de groei van de leerlingen (zowel met de basisvakken, maar ook op sociaal en creatief gebied) beter in beeld te brengen. In dit digitale systeem kunnen kinderen laten zien hoe zij groeien. Ouders kunnen dit continu inzien.

 

Wat zijn de ervaringen van de Pilot?

In april zijn wij een pilot gestart met een groep leerlingen en ouders; zowel leerlingen als ouders waren enthousiast over MijnRapportfolio. Wij zijn tijdens de pilot verschillende hindernissen tegen gekomen. De pilot stelde ons in de gelegenheid om deze hindernissen op tijd te verhelpen. Dit betekent dat wij in het nieuwe schooljaar kunnen starten met MijnRapportfolio!

 

Hierbij een aantal reacties van ouders: 

’Ik heb de pilot als goed en leuk ervaren. Ik vind MijnRapportfolio makkelijk in gebruik en is erg overzichtelijk. De foto’s erbij maken het een mooi geheel. Je moet er wel zelf regelmatig op kijken. Want je krijgt geen melding als er iets nieuws geplaatst is.’ (Dat kun je zelf instellen) - Jeroen Ravensburg

’Mijn portfolio is ook duidelijk en overzichtelijk, het heeft alle herkenningspunten uit het oude rapport met als leuke toevoeging foto’s van actuele dingen van school. Als je eenmaal op weg bent, spreekt het voor zich hoe de app werkt. Wij kregen een melding bij iedere nieuwe plaatsing - Angelique Lustig-Blaase.’

 

Wat gebeurt er met het ‘oude’ rapport?

Het huidige rapport zal uw kind nog één keer meekrijgen naar huis. Het rapport hoeft u niet meer mee naar school te geven. Vanaf de start van het nieuwe schooljaar zullen wij overgaan op MijnRapportfolio. Mocht u toch nog graag de map blijven aanvullen met ‘papieren rapporten’ dan kan dat. Er is een mogelijkheid om een printversie af te drukken. Deze kunt u dan zelf printen en in de map stoppen.

 

Hoe starten we met MijnRapportfolio in het nieuwe jaar? 

Bij de start van het schooljaar wordt u geïnformeerd over MijnRapportfolio en zal er een informatieavond plaatsvinden voor uitleg. Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij dit graag.

 

Werkgroep MijnRapportfolio, 

Danny Bovenkerk, Esther Platte en Danny Schop

272446536_4722129944551784_6987625558869591450_n 272446536_4722129944551784_6987625558869591450_n