Nieuw in schooljaar 2023-2024: MijnRapportfolio

Een digitaal en vloeiend rapport en portfolio in één!

Om de groei van leerlingen in beeld te brengen voor ouders maken de kinderen met de medewerkers twee keer per jaar het papieren groeirapport. Echter is er met het groepsdoorbrekend spelen/werken een meer vloeiend en procesmatig rapport nodig. Het huidige rapport biedt hiervoor beperkte mogelijkheden. Een aantal medewerkers zijn zich daarom gaan oriënteren op verschillende werkwijzen. Zodoende zijn zij in contact gekomen met MijnRapportfolio (https://mijnrapportfolio.nl/watis/), waar de Windwijzer vanaf schooljaar 2023-2024 mee gaat werken. 

 

Wat is MijnRapportfolio?

Zoals de naam al zegt is MijnRapportfolio (https://mijnrapportfolio.nl/watis/) een combinatie van een digitaal rapport en een digitaal portfolio. MijnRapportfolio (https://mijnrapportfolio.nl/watis/) biedt mogelijkheden om de groei van de leerlingen (zowel met de basisvakken, maar ook op sociaal en creatief gebied) beter in beeld te brengen. In dit digitale systeem kunnen kinderen laten zien hoe zij groeien. Ouders kunnen dit continu inzien. MijnRapportfolio (https://mijnrapportfolio.nl/watis/) wordt altijd samen met de school ingericht zodat het aansluit op de wensen en visie van de school. MijnRapportfolio (https://mijnrapportfolio.nl/watis/) geeft een totaalbeeld van de ontwikkeling van het kind:

- Leerlingen betrekken bij hun eigen ontwikkeling.

- Ouders kunnen de ontwikkeling altijd volgen.

- De leraren hebben de regie en goed overzicht.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van MijnRapportfolio (https://mijnrapportfolio.nl/watis/) en met dit filmpje. (https://www.youtube.com/watch?v=OCpax0tlCno)

 

Welke stappen zijn er gezet?

MijnRapportfolio (https://mijnrapportfolio.nl/watis/) biedt mogelijkheden om het digitale rapportfolio in te richten met de wensen van de leerlingen, ouders en medewerkers. Om dit goed in kaart te brengen heeft de werkgroep gesprekken gevoerd met een afvaardiging van ouders, het leerlingpanel en het schoolteam. In de voorbereiding heeft de werkgroep een aantal stappen gezet: 

Fase 1: Oriëntatie kindportfolio.

Fase 2: In contact gekomen met MijnRapportfolio (https://mijnrapportfolio.nl/watis/).

Fase 3: Bezoek op een school die werkt met MijnRapportfolio (https://mijnrapportfolio.nl/watis/).

Fase 4: Verkenning en inventarisatie wensen: leerlingpanel - ouderpanel - team.

Huidige fase: Informeren van ouders en inrichten van MijnRapportfolio (https://mijnrapportfolio.nl/watis/).

 

Wanneer gaan we starten met Mijn Rapportfolio?

Dit schooljaar maken de leraren en de leerlingen nog een papieren groeirapport. Vanaf komend schooljaar gaan de leerlingen, medewerkers en ouders werken met ’Mijn Rapportfolio (https://mijnrapportfolio.nl/watis/)’. Dit biedt de medewerkers de mogelijkheid om het gebruik van MijnRapportfolio (https://mijnrapportfolio.nl/watis/) goed voor te bereiden, zodat de school na de zomervakantie hiermee goed van start gaan.

U zult gedurende dit schooljaar regelmatig een update ontvangen met inkijkje van MijnRapportfolio (https://mijnrapportfolio.nl/watis/). Met vragen kunt u terecht bij Esther Platte (mailto:estherloosschilder@sarkon.nl) (onderbouw), Danny Bovenkerk (mailto:dannybovenkerk@sarkon.nl) (middenbouw) en Danny Schop (mailto:dannyschop@sarkon.nl) (bovenbouw).