Een sfeervolle voorleeswedstrijd in de middenbouw

In de middenbouw hebben we vandaag een voorleeswedstrijd gehad. Na de herfstvakantie zijn we per basisgroep begonnen met voorrondes.  Hier zijn drie winnaars uitgekomen namelijk Marly, Noa en Kyra.


Begin november was de grote finale. Alle basisgroepen hebben zich in het lokaal van basisgroep 4/5B verzameld. Het digibord werd omgetoverd tot een knisperend haardvuurtje en de sfeer zat er meteen goed in. Mia en Narelle uit te bovenbouw waren samen met Jacolien de jury.


Marly wilde heel graag beginnen, hij had een boek van ’het leven van een loser’. Daarna was het de beurt aan Kyra, zij las een stuk voor uit ’Jubelientje’. Tot slot las Noa een stukje voor uit ’achtste groepers huilen niet’. Alle drie kregen zij na afloop een groot applaus. 


De jury moest nog even overleggen waarna de prijsuitreiking al vrij snel plaats vond. Een derde prijs voor Noa, een tweede plek voor Marly en als voorleeskampioen Kyra!

Alle drie kregen zij een mooi nieuw boek als prijs. Kyra kreeg als kampioen daar een oorkonde en medaille bij. 

Een aantal andere kinderen gaf meteen aan ook erg enthousiast te zijn om volgend schooljaar ook mee te doen. 

Mia en Narelle hebben zelf ook nog een stukje geschreven over hoe zij het hebben ervaren als jury:

Wij vonden het leuk om jury te zijn en hebben genoten van de goede voorleeskunsten van de kinderen. Noa en Marly mochten zelf een leuk boek uitkiezen en Kyra heeft een pakket gewonnen met daarin een medaille een oorkonde en een boek.

IMG_0288 IMG_0288
IMG_0210 IMG_0210
IMG_0178 IMG_0178
IMG_0175 IMG_0175