Wensen van kinderen voor in de klaagmuur

Een inspirerende reis naar Israël en de Palestijnse gebieden

In de afgelopen week is schoolleider Bart Oud op reis geweest met Verus, de vereniging voor katholiek en protestants onderwijs. Hij heeft met 25 onderwijscollega’s uit heel Nederland een reis gemaakt door Israël en de Palestijnse gebieden. Deze reis stond in het teken van onderwijs, leiderschap en spiritualiteit. 

Als voorbereiding op deze reis heeft Bart kinderen van de midden- en bovenbouw laten zien waar hij naar toe ging. Daarnaast heeft hij de kinderen verteld over de Westelijke tempelmuur in Jeruzalem (klaagmuur) en de tempelberg waar de drie grote wereldreligies bij elkaar komen. De kinderen mochten bij de identiteitswand wensen opschrijven die Bart op een briefje mee zou nemen in voor in de klaagmuur.

Deze wensen heeft Bart verkleind op een klein briefje en deze afgelopen week daadwerkelijk in de klaagmuur gestopt. De wensen van de kinderen gingen over gezondheid van familie, geluk van vrienden, een wens voor dieren en vrede in Oekraïne. Natuurlijk heeft Bart een kaartje gestuurd naar de onderbouw, aangezien zij met het thema ’post’ bezig zijn. 

Tijdens de reis heeft Bart scholen bezocht en met mensen uit het onderwijs gesproken van zowel de Israëlische als Palestijnse kant. Het was een indrukwekkende reis!

Nieuwsgierig? Bekijk hier het uitgebreide reisverslag.  (https://www.sarkon.nl/nw-33083-7-4125531/nieuws/het_klaslokaal_is_heilige_grond.html?page=0)

image0 (2) image0 (2)
image0 (1) image0 (1)
IMG_7475 IMG_7475
image1 image1