Ouders MR gezocht

De medezeggenschapsraad zoekt kandidaten

Beste ouders,

De medezeggenschapsraad (MR) (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/mr) zoekt enthousiaste ouders die zitting willen nemen in de MR.

De MR bestaat uit drie ouders en drie medewerkers. Zij zijn gekozen door ouders en medewerkers voor een periode van drie jaar. De MR ziet toe op de kwaliteit van het onderwijs en de veiligheid en de sfeer op school. De MR heeft instemmings- en adviesrecht. De school informeert de MR over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de school. Er is instemming van de MR nodig voor o.a. het schoolplan, de begroting en het formatieplan. Daarnaast kan de MR voorstellen doen aan de schoolleiding. De medezeggenschapsraad vergadert 5 keer per jaar en deze vergaderingen zijn openbaar. 

In het MR-reglement staat dat er om de 3 jaar nieuwe verkiezingen moeten worden georganiseerd om de vertegenwoordiging van ouders opnieuw vast te stellen. Omdat de termijn van 3 jaar voor de huidige MR er bijna op zit, worden er ouders gevraagd die het leuk vinden om voor de komende 3 jaar deel uit te maken van de MR van de Windwijzer.

Wil jij als ouder de belangen vertegenwoordigen van de ouders/verzorgers/leerlingen en een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze school, stel je dan kandidaat voor 31 mei!

Wil jij je kandidaat stellen of wil je meer informatie; stuur dan  een mail naar mr.dewindwijzer@sarkon.nl (mailto:mr.dewindwijzer@sarkon.nl).

Wanneer zich meer dan 3 ouders/verzorgers kandidaat stellen, dan wordt er in de maand juni een verkiezing uitgeschreven zodat voor het einde van dit schooljaar de nieuwe oudergeleding van de MR gekozen is.

 

Met vriendelijke groet, 

De medezeggenschapsraad

152278_org 152278_org