Nieuwe domeinen in de middenbouw

Windwijzer nieuws van 01-03-2022

Leerlingen zijn gestart met nieuwe domeinen.

 

De kinderen hebben na een week vakantie weer een fijne start gehad. We zijn begonnen met het werken aan het thema. De leerlingen zijn in de groepjes samen gaan werken met het beantwoorden van onderzoeksvragen. Dit is rondom het thema ’Space Expo’. Daarnaast zijn we weer gestart met nieuwe domeinen voor de basisvakken.

 

Bij rekenen werken groep 4 en 5 aan het domein optellen en aftrekken. In groep 4 leren de kinderen hoe ze een getallenlijn moeten gebruiken. In de klas springen de kinderen door de lokalen om zo hun sprongen op de getallenlijn te maken. De leerlingen leren ook sommen in sommentaal uit te rekenen. In groep 5 is er al aandacht besteed aan het gebruik van de getallenlijn. We zijn momenteel bezig met het aanleren van handig omgaan met getallen.

 

Bij taal staat het domein woordenschat centraal voor beide groepen. De leerlingen maken kennis met verschillende thema’s binnen dit domein. De volgende thema’s komen aan bod: verkeer, kunst en cultuur, omgang en maatschappij, dieren en omgeving en milieu. Leerlingen zullen hier hun woordenschat verbreden door middel van de thema’s.

Het domein spreken, luisteren en schrijven komt ook centraal te staan bij taal. De kinderen leren verhalen schrijven, feedback geven en/of te presenteren.  

Bij spelling hebben wij een start gemaakt met het domein weetwoorden in groep 4 en het domein regelwoorden in groep 5. De leerlingen zullen in groep 4 onder andere veel weetwoorden leren en blijven oefenen, zodat de leerlingen deze onthouden. Een voorbeeld hiervan zijn woorden als trein en ijs of pauw en touw. In groep 5 gaan de leerlingen aan de slag met regelwoorden. Leerlingen leren hier bijvoorbeeld hoe ze samenstellingen schrijven en hoe ze er achter kunnen komen of je een woord met een d of t schrijft.

De komende week zijn de leerlingen veel aan het voorbereiden voor de thema afsluiting. De leerlingen zijn erg enthousiast of het thema en werken hier met veel plezier aan. Hierover volgt later nog meer informatie.

WhatsApp Image 2022-03-01 at 4.16.56 PM WhatsApp Image 2022-03-01 at 4.16.56 PM
WhatsApp Image 2022-03-01 at 4.16.55 PM WhatsApp Image 2022-03-01 at 4.16.55 PM
WhatsApp Image 2022-03-01 at 4.16.29 PM WhatsApp Image 2022-03-01 at 4.16.29 PM