De vastentijd: inzamelactie hulpmiddelen Oekraïne

Vasten: een tijd van 'minderen en bezinnen'

De veertigdagentijd of vastentijd is een periode van ’minderen en bezinnen’ als voorbereiding op Pasen. In de basisgroepen wordt hier aandacht aan besteed. Diverse onderwerpen komen aan de orde, zoals: Wat is vasten? Waarin kun jij minderen? Wat betekent delen voor mij? Wij gebruiken hierbij o.a. de methode voor levensbeschouwing Houvast (https://www.houvastopschool.nl/). 

 

Wat is vasten? 

Door minder tijd te besteden aan onbelangrijke zaken, is er ruimte voor belangrijke zaken. Dit sluit mooi aan bij gewoonte 3: ’Belangrijke zaken eerst.’ Verminder je je schermtijd? Denk dan na over hoe je je overgehouden tijd duurzaam kunt inzetten, bijvoorbeeld door te spelen met vrienden of bij iemand op bezoek gaan. 

De veertigdagentijd is ook de tijd van eerlijk delen. Bij gewoonte 4 ’Denk win-win’ hoort dat we leren dat er genoeg is. Bijvoorbeeld kun je ook minderen door snoep of speelgoed waarvan je genoeg hebt te delen met anderen. Dit houdt de zaag scherp (Gewoonte 7) en creëert kansen om ook aan anderen te denken.

 

Inzamelactie medische hulpmiddelen Oekraïne

Om aan het vasten betekenis te geven op school is er een inzamelingsactie van (medische) hulpmiddelen voor de stichting Ukraine-Holland. Deze stichting zorgt ervoor dat de spullen worden gebracht naar die plekken waar dat nodig is. Het gaat om hulpmiddelen in een gesloten, originele verpakking, zoals:

Voedsel: ingeblikt voedsel, babyvoeding, instant noodles, soep (blik/poeder), crackers, flesjes water. 

Medische hulpmiddelen: verbanddoos, verband, pleisters enz. (geen medicijnen)

Middelen voor persoonlijke verzorging: maandverband, pampers, incontinentiemateriaal, shampoo, zeep, tandpasta, tandenborstels (kinder en volwassen), handdoeken (sneldrogend, microvezel), vochtige doekjes, vaseline, crème, haarkammen/-borstels, deodorant.

Praktische middelen: batterij, lucifers, kaarsen, zaklampen.

 

Misschien heeft u thuis nog verpakte middelen liggen of u kunt met uw kind bij de drogist een of meer attributen kopen. U helpt hiermee mensen in nood! In de hal bij de onderbouw komt een inzamelbox te staan, die wordt gemaakt door de kinderen. De inzamelactie loopt tot en met 8 april.

 

U kunt ook een donatie doen, waarmee de brandstof wordt betaald. 

small4409 small4409
6B04DF87-1E39-45A6-A8E9-7A687B0F799F 6B04DF87-1E39-45A6-A8E9-7A687B0F799F
6059392E-0CDE-47BE-988C-BA58B8D24805 6059392E-0CDE-47BE-988C-BA58B8D24805