Hoe denken leerlingen over de Corona-maatregelen?

Verslag Leerlingpanel 20 Jan. 2022

Op donderdag 20 januari hebben we overleg gehad met het leerlingpanel. Vin was voorzitter, Jenthe en Kian maakte het verslag.

 

Tijdens het overleg zijn de volgende punten besproken:

 

Gymlijst

Er was een vraag waarom leerjaar 8 een gymlijst heeft,  waardoor eens in de zes weken een 5 kinderen niet kunnen gymmen. Meester Bart heeft uitgelegd dat het voor de veiligheid is, zodat er niet meer dan 32 kinderen tegelijk gymmen. Wel is er de mogelijkheid voor ieder kind om iedere dag pauzesport te doen. In de bovenbouw wordt dit nog een keer uitgelegd tijdens de klassenvergadering. 

 

Coronamaatregelen

We hebben besproken wat de kinderen de corona-maatregelen op school vinden. De kinderen van het leerlingpanel vinden dat zij met de corona-maatregelen op school gewoon kunnen spelen en werken zoals zij dat gewend zijn. Het is alleen lastig als een groep les krijgt als de kinderen thuis zitten. Soms is dat wel fijn, maar niet zo handig. 

Het leerlingpanel valt op dat kinderen niet meer zo goed denken aan extra handen wassen. Dit wordt besproken in de klassenvergadering en meester Bart vraagt de juffen en meesters hier goed op te letten. De meeste kinderen in de bovenbouw dragen een mondkapje. Soms moeten kinderen elkaar even helpen herinneren. Na de kerstvakantie ging dit niet zo goed, maar nu gaat het beter. Een tip van het leerlingpanel is dat kinderen in de middenbouw die dat willen ook een mondkapje zouden kunnen dragen. Maar dit hoeft niet. 

 

Afval

Veel kinderen scheiden het afval niet goed. Vooral in de plastic bak komt ook papier en schillen. Het leerlingpanel vraagt aan de kinderen van het afval-team om bordjes te maken op de afvalbakken en het te bespreken in de klassenvergadering. 

 

We hebben daarna al onze punten van het begin van het schooljaar bekeken. We hebben aan alle punten gewerkt. 

 

Groetjes, Jenthe

IMG-20220120-WA0001 IMG-20220120-WA0001