De scholen na de kerstvakantie weer open

De scholen openen met de maatregelen van voor de kerstvakantie

Beste ouders,

Allereerst de beste wensen voor 2022! We wensen iedereen een gezond nieuwjaar toe. Wij hopen dat in 2022 het onderwijs weer zo normaal mogelijk zal verlopen. 

Op maandag 10 januari gaan de scholen na een extra lange kerstvakantie weer open. Het team van De Windwijzer is hier erg blij mee! Tegelijkertijd zullen wij alert blijven, gezien het hoge aantal besmettingen. Dit vraagt van ons allen om ons aan de maatregelen te houden, zodat we het onderwijs veilig, verantwoord en uitvoerbaar kunnen uitvoeren. Hierbij gelden de maatregelen van voor de kerstvakantie, waarbij de richtlijnen van de rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/01/03/primair-en-voortgezet-onderwijs-en-bso-gaan-weer-open-na-kerstvakantie) leidend zijn. Nog even de maatregelen op een rij: 

 

Wat betekenen de maatregelen voor de leerlingen? 

We proberen de onder- midden- en bovenbouw zoveel mogelijk te scheiden, door aangepaste looproutes e.d. In de onder- en middenbouw merken de kinderen hier weinig van. Voor de kinderen van de bovenbouw zijn er wel een aantal verscherpte maatregelen: 

- De kinderen van de bovenbouw betreden en verlaten de school via de nooddeur naast de poort (tegenover Dun-Hong).

- De kinderen van de bovenbouw bewaren hun jas/tas op de eigen verdieping. 

- De kinderen van de bovenbouw betreden / verlaten de school met een mondkapje. Ook bij verplaatsingen dragen kinderen een mondkapje. Tijdens het werk hoeven kinderen geen mondkapje op. Wij zullen het mondkapjesgebruik bij leerlingen stimuleren en aan kinderen zonder mondkapje vragen deze op te doen. Wij zullen geen kinderen weigeren, echter vragen wij u met klem deze maatregel te respecteren. 

- Wij vragen ouders om bij leerlingen van de bovenbouw twee keer per week een zelftest te doen. Vanaf dinsdag krijgen wij nieuwe zelftesten geleverd op school.

 


Wat betekent dit voor ouders?

- De ouders van kinderen in de onderbouw kunnen het schoolplein betreden met een mondkapje en houden onderling 1,5 m afstand. 

- Kinderen van de midden- en bovenbouw gaan (zoveel mogelijk) zelfstandig naar school.

- Per gezin brengt/haalt maximaal één ouder hun kind naar en van school.  

- Oudergesprekken vinden digitaal plaats. 

- Ouders kunnen via Kwieb (topic) of via e-mail een medewerker benaderen voor een afspraak of met vragen. De medewerkers beantwoorden topics / e-mail na schooltijd. 

- Bij een positieve testuitslag lichten ouders z.s.m. de school in. De school gaat vertrouwelijk om met deze informatie. 

 

Wat betekent dit voor medewerkers?

- De medewerkers zullen in de gangen, traphuizen en op de leerpleinen een mondkapje of faceshield dragen. Ook als zij ’s ochtends bij de deur staan of ’s middags op het plein zijn, zullen zij een mondkapje dragen. 

- Teambijeenkomsten en oudergesprekken worden digitaal uitgevoerd. 

- Medewerkers doen twee keer per week een zelftest. 

 

Wanneer blijven kinderen thuis?

- Kinderen blijven thuis met klachten (dit geldt ook voor verkoudheidsklachten). Ouders melden hun kind absent in Kwieb en vermelden hierbij de reden. 

- Kinderen blijven thuis als zij in quarantaine zijn. Dit geldt ook als een gezinslid een positieve (zelf)test heeft.

- Kinderen blijven thuis als zij corona hebben of in afwachting zijn van een testuitslag. 

 

Wanneer gaat de school over op onderwijs op afstand?

Het fysieke onderwijs is de norm. Toch kan het voorkomen dat één of meerdere bouwen moeten overstappen op onderwijs op afstand. Dit zal gebeuren in de volgende situaties:

- Bij een grote uitbraak waarbij de brandhaard op school is. Dit doen wij in overleg met de GGD.

- Als het aantal kinderen dat met klachten dat thuis zit onevenredig groot is, zodat te veel kinderen onderwijs missen.

- Als de overheid hiertoe besluit door nieuwe maatregelen. 

 

Wij danken u voor uw medewerking en we wensen u een fijn weekend!

 

#TeamWindwijzer  

newyear newyear