Vervroegde kerstvakantie

Update coronamaatregelen

Beste ouders, 

 

Gisteren heeft de rijksoverheid de nieuwe maatregelen bekend gemaakt over het vervroegen van de kerstvakantie. In dit bericht geven wij een toelichting hoe wij het op school gaan organiseren. 

 

Wanneer start de kerstvakantie? 

Aanstaande vrijdag, 17 december, is de laatste schooldag van 2021. Op maandag 20 december start de kerstvakantie. 

 

Hoe vieren we op school Kerst? 

De kerstviering vindt plaats in de eigen bouw op vrijdag 17 december. Hierbij heeft het kerstverhaal een centrale rol. Er is dit jaar geen kerstontbijt. De kinderen krijgen van de ouderwerkgroep een pakketje om het kerstontbijt thuis extra feestelijk te maken. Daarnaast ontvangen de kinderen een vrijkaartje voor het Marinemuseum en het Reddingsmuseum.

Op vrijdag 17 december gelden de normale schooltijden. De kinderen mogen die dag natuurlijk feestelijk gekleed naar school komen. Het tien-uurtje wordt verzorgd. De kinderen nemen die dag wel zelf een lunchpakketje mee. 

 

Organiseert de school noodopvang? 

In navolging van de richtlijnen zullen wij volgende week in uitzonderlijke situaties noodopvang
verzorgen. Aangezien er geen onderwijs verzorgd wordt zal de opvang deze keer vooral bestaan uit
het opvangen van kinderen en zullen de activiteiten sober van aard zijn. Dat is anders ten opzichte van de voorgaande keren, toen de kinderen werden begeleid bij hun schoolwerk. De aanmelding voor de noodopvang is dit keer ook aan striktere regels gebonden. In de lijn met de richtlijnen van de rijksoverheid vragen wij u om zo min mogelijk gebruik te maken van noodopvang en de opvang zo veel mogelijk zelf te organiseren, om te voorkomen dat kinderen gemengd worden. Dit zorgt ervoor dat kinderen en medewerkers zoveel mogelijk zonder besmettingen of quarantaine kerst kunnen vieren en de druk op de zorg wordt ontlast. 

 

Welke ouders kunnen gebruik maken van noodopvang? 

Ouders met cruciale beroepen die tijdens hun dienst werkzaamheden buitenshuis uitvoeren en waarbij het zelf organiseren van opvang echt niet mogelijk is, kunnen gebruik maken van noodopvang. Als uw gezin één ouder een cruciaal beroep heeft (in uw gezin met twee ouders) vragen wij u om uw kind op te vangen in uw eigen gezin. 

Klik hier voor de lijst met cruciale beroepen. (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/cruciale-beroepen)   

 

We hadden gehoopt 2021 anders af te sluiten. Ondanks dat zullen wij zoveel mogelijk het jaar feestelijk afsluiten. Wij danken u voor uw medewerking en wensen u veel gezondheid en alle goeds voor het nieuwe jaar! 

 

#TeamWindwijzer

christmas christmas