Vanaf komende maandag fysiek onderwijs met extra maatregelen

Wat houden de nieuwe richtlijnen in voor leerlingen ouders en medewerkers?

Beste ouders, 

Afgelopen vrijdag zijn tijdens de persconferentie nieuwe maatregelen aangekondigd. Gelukkig kunnen de kinderen komende maandag naar school komen. Dit vraagt van ons allen om ons aan de verscherpte maatregelen te houden, zodat we het onderwijs veilig, verantwoord en uitvoerbaar kunnen uitvoeren. Wij kunnen dit niet doen zonder uw medewerking. Wij hanteren hierbij de aangescherpte maatregelen van de rijksoverheid. (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/11/26/scholen-blijven-open-met-aangescherpte-maatregelen)

Deze regels zijn niet leuk en roepen mogelijk weerstand op. De coronaregels zorgen voor verdeeldheid in de samenleving. Ook bij onze ouders zijn er verschillende zienswijzen. Wij doen een oproep aan allen om elkaar wat ruimte te geven en met respect voor elkaars opvatting te handelen. Tegelijkertijd vragen wij aan alle ouders de regels te respecteren. Dit maakt de uitvoering van de maatregelen mogelijk en zo draagt u bij aan de werkbaarheid van de medewerkers. 

 

Wat betekenen de maatregelen voor de leerlingen? 

We proberen de onder- midden- en bovenbouw zoveel mogelijk te scheiden, door aangepaste looproutes e.d. In de onder- en middenbouw merken de kinderen hier weinig van. Voor de kinderen van de bovenbouw zijn er wel een aantal verscherpte maatregelen: 

- De kinderen van de bovenbouw betreden en verlaten de school via de nooddeur naast de poort (tegenover Dun-Hong).

- De kinderen van de bovenbouw bewaren hun jas/tas op de eigen verdieping. 

- De kinderen van de bovenbouw betreden / verlaten de school met een mondkapje. Ook bij verplaatsingen dragen kinderen een mondkapje. Tijdens het werk hoeven kinderen geen mondkapje op. Wij zullen het mondkapjesgebruik bij leerlingen stimuleren en aan kinderen zonder mondkapje vragen deze op te doen. Wij zullen geen kinderen weigeren, echter vragen wij u met klem deze maatregel te respecteren. 

- Wij vragen ouders om bij leerlingen van de bovenbouw twee keer per week een zelftest te doen. Vanaf dinsdag krijgen wij nieuwe zelftesten geleverd op school. Mocht u zelf geen zelftest in huis hebben kunt uw kind bij de basisgroepleraar (vanaf dinsdag) een zelftest mee naar huis krijgen. 

- Wij vieren Sinterklaas en kerst in de eigen bouw en zonder ouders. Deze vieringen kunnen niet in de oorspronkelijke opzet worden gevierd. Wij zullen de opzet aanpassen en u, indien nodig, verder informeren. 


Wat betekent dit voor ouders?

- De ouders van kinderen in de onderbouw kunnen het schoolplein betreden met een mondkapje en houden onderling 1,5 m afstand. 

- Kinderen van de midden- en bovenbouw gaan (zoveel mogelijk) zelfstandig naar school.

- Per gezin brengt/haalt maximaal één ouder hun kind naar en van school.  

- Oudergesprekken vinden digitaal plaats. 

- Ouders kunnen via Kwieb (topic) of via e-mail een medewerker benaderen voor een afspraak of met vragen. De medewerkers beantwoorden topics / e-mail na schooltijd. 

- Bij een positieve testuitslag lichten ouders z.s.m. de school in. De school gaat vertrouwelijk om met deze informatie. 

 

Wat betekent dit voor medewerkers?

- De medewerkers zullen in de gangen, traphuizen en op de leerpleinen een mondkapje of faceshield dragen. Ook als zij ’s ochtends bij de deur staan of ’s middags op het plein zijn, zullen zij een mondkapje dragen. 

- Teambijeenkomsten en oudergesprekken worden digitaal uitgevoerd. 

- Medewerkers doen twee keer per week een zelftest. (Dat doen zij nu ook al)

 

Wanneer blijven kinderen thuis?

Ook deze maatregelen zijn aangescherpt:

- Kinderen blijven thuis met klachten (dit geldt ook voor verkoudheidsklachten). Ouders melden hun kind absent in Kwieb en vermelden hierbij de reden. 

- Kinderen blijven thuis als zij in quarantaine zijn. Dit geldt ook als een gezinslid een positieve (zelf)test heeft.

- Kinderen blijven thuis als zij corona hebben of in afwachting zijn van een testuitslag. 

 

Wanneer gaat de school over op onderwijs op afstand?

Het fysieke onderwijs is de norm. Toch kan het voorkomen dat één of meerdere bouwen moeten overstappen op onderwijs op afstand. Dit zal gebeuren in de volgende situaties:

- Bij een grote uitbraak waarbij de brandhaard op school is. Dit doen wij in overleg met de GGD.

- Als het aantal kinderen dat met klachten dat thuis zit onevenredig groot is, zodat te veel kinderen onderwijs missen.

- Als de overheid hiertoe besluit door nieuwe maatregelen. 

 

Wij danken u voor uw medewerking!

 

#TeamWindwijzer  

corona corona