Onderwijsassistenten in ontwikkeling!

Leren van en met elkaar

Onderwijsassistenten en leraarondersteuners zijn een essentiële groep medewerkers bij Sarkon (http://www.sarkon.nl). Zij ondersteunen de leraren en bieden veel ondersteuning aan leerlingen. Op de Windwijzer hebben deze medewerkers een essentiële rol binnen het groepsdoorbrekend werken. 

 

Leren met en van elkaar 

Tijdens een bijeenkomst in het Trainingscentrum van Sarkon (http://www.sarkon.nl) hebben 23 collega’s van verschillende Sarkonscholen met elkaar kennis gemaakt. Zij hebben gesproken over de invulling van hun functie als onderwijsassistent of leraarondersteuner en hebben deze vergeleken met elkaar. Verder is er gesproken over taken waarin ze willen groeien of verder ontwikkelen. De middag werd afgesloten met een intervisie over allerlei casussen uit de praktijk onder leiding van 3 school-opleiders. Dit schooljaar zijn er meer bijeenkomsten voor onderwijsassistenten en schoolopleiders. 

 

Meer info is te vinden op de website van Sarkon. (https://www.sarkon.nl/nw-33083-7-3924543/nieuws/onderwijsassistenten_in_progress.html?page=0)

3924543_1019320 3924543_1019320