Samenwerken aan de goede en veilige sfeer

Week tegen het pesten

Deze week is het de week tegen het pesten. Tijdens de gouden weken (https://www.windwijzer.nl/nw-31870-7-3796552/nieuws/de_gouden_weken_en_startgesprekken.html?page=1)besteden we extra aandacht aan het werken aan een prettige sfeer op school. Hierbij wordt samen met de kinderen gesproken over de schoolafspraken (https://www.windwijzer.nl/pg-31870-7-122730/pagina/gouden_afspraken.html): 

- Wij zorgen ervoor dat iedereen op een prettige manier kan spelen, werken en leren.

- Wij praten met elkaar en zoeken samen naar oplossingen.

- Wij luisteren naar elkaar om elkaar te begrijpen.

- Wij werken en spelen op een rustige manier. Als we door de school lopen denken we aan de anderen.

- Wij noemen iedereen bij zijn of haar eigen naam.

- Wij zijn zuinig op de spullen van onszelf en van de ander.

- Wij houden ons aan de afspraken, ook als niemand kijkt.

 

De zeven gewoonten vergroten het plezier op school

’The Leader in Me (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/theleaderinme)is onze pedagogische leerlijn die kinderen op een speelse manier leert zichzelf richting te geven. Hierdoor geven kinderen leiding aan zichzelf en leren wij ‘het goede te doen, ook als niemand kijkt.’ Daarbij vergroot deze aanpak het plezier in leren. Wij werken aan deze vaardigheden door te kijken, denken en doen via de gemeenschappelijke taal van de zeven gewoonten van (zelf)leiderschap. 

 

Lessen mediawijsheid en digitale geletterdheid

In de bovenbouw is er veel aandacht aan het online-pesten tijdens de lessen mediawijsheid en digitale geletterdheid. Hierbij wordt kinderen geleerd welke spelregels er horen bij het werken met digitale middelen en sociale media. 

 

Omgangsprotocol

Meer weten of de anti-pestaanpak van de school? Klik hier voor het omgangsprotocol (https://www.windwijzer.nl/content/31870/download/clnt/97157_2020-2024_-_RKBS_De_Windwijzer_-_Omgangsprotocol_-_concept.pdf), waarin staat beschreven hoe wij samen met ouders werken aan de goede en veilige sfeer op school. 

A3-Poster-WTP2021 A3-Poster-WTP2021