Een win-win voor een goede start van de dag

Wat betekenen de nieuwe corona-maatregelen voor leerlingen en ouders?

Per 25 september worden de coronamaatregelen gewijzigd. Dit betekent dat de anderhalvemeter-regel gaat verdwijnen. Met deze versoepeling kunnen we ouders weer op school ontvangen. 

In de coronaperiode was het vervelend dat ouders niet de school in konden. Tegelijkertijd was er een enorme rust bij de start van de dag. Samen met ouders, kinderen en medewerkers hebben we gezocht naar een goede win-win. In de afgelopen periode hebben we met een groep ouders, leerlingen en medewerkers van gedachte gewisseld over hoe we ouders op school kunnen verwelkomen en tegelijkertijd een goede start van de dag kunnen organiseren. Hierover zijn een aantal afspraken gemaakt, waarbij is gezocht naar voordeel voor iedereen. (Een uitgebreid verslag vindt u in de bijlage)  

 

Wat zijn de basisafspraken?

Het uitgangspunt is dat leerlingen, ouders en medewerkers samen zorgen voor een goede start van de dag in een rustige speel- en werkomgeving. Daarnaast doen de kinderen zoveel mogelijk zelf wat zij zelf kunnen doen.

 

Hoe kan ik als ouder iets meedelen aan een medewerker? 

- Als ouders iets willen meedelen, kunnen zij dit voor schooltijd doen in een topic. Ook kunnen ouders op deze wijze vragen om een afspraak voor een fysiek overleg. Tijdens schooltijd zullen medewerkers topics niet of nauwelijks lezen of beantwoorden. 

- Absenties (ziekte of doktersafspraken) worden gemeld via de absentie-knop in Kwieb.

- De medewerkers lopen om 14 uur mee naar het plein, zodat ouders iets kort iets kunnen vragen of meedelen.

 

Hoe kan ik als ouder in de onderbouw mee naar binnen? 

- In de onderbouw komen de kinderen binnen via de buitendeur van de basisgroep binnen. 

- De kinderen brengen zelfstandig hun jas en tas naar de garderobe. De kinderen helpen elkaar en worden waar nodig ondersteund door een medewerker.

- Tijdens de startactiviteiten aan tafel kunnen ouders die dat willen een activiteit doen met hun kind.

- Bij groepen die ‘s ochtends starten met gym nemen de ouders afscheid bij de deur.

 

Wat is mijn rol als ouder in de midden- en bovenbouw bij de start van de dag? 

- In de midden- en bovenbouw gaan kinderen zoveel mogelijk zelfstandig naar school.

- Als ouders hun kind naar school brengen, nemen de ouders in principe afscheid op het schoolplein.

- Soms willen kinderen iets laten zien aan hun ouder. Ouders kunnen af en toe mee naar binnen komen met het doel om iets van hun kind te bekijken. De kinderen spreken dit met hun ouder af en leggen klaar wat zij willen laten zien.

 

Wat als mijn kind klachten heeft? 

Een kind met een snottebel of verkoudheidsklachten mag gewoon naar school. Bij andere corona-gerelateerde klachten (bijv. keelpijn & koorts) blijft een kind thuis. Ook van ouders vragen wij om met corona-gerelateerde klachten niet zelf hun kind naar school te brengen. 

 

Wat gebeurt er als een leerling positief wordt getest op corona? 

Als een leerling positief is getest hoeft niet meer automatisch de hele bouw in quarantaine. Er wordt altijd overlegd met de GGD. Bij meerdere besmettingen kan de GGD ons adviseren om alsnog een hele bouw in quarantaine te laten gaan. Het advies van de GGD is voor ons leidend. 

 

We danken alle ouders wederom voor de medewerking!

 

#TeamWindwijzer

IMG_3106 IMG_3106