#TeamWindwijzer is klaar voor de start!

De medewerkers zijn klaar voor het nieuwe schooljaar

In de afgelopen week heeft #TeamWindwijzer zich voorbereid op het nieuwe schooljaar. Het team heeft in de bouwen afspraken gemaakt over de aanpak en hoe de verbeterpunten van het afgelopen jaar worden verwerkt in de werkwijze. 

In de onderbouw zijn de nieuwe thema’s gepland en hebben de teamleden zich verdiept in de spelbegeleiding op de bouwplaats. Dit doen zij samen met de medewerkers van 3+ groep De Sterrenwachters (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/3+%20groep).

In de midden- en bovenbouw gaan de leraren tijdens de instructies de interactie tussen leerlingen vergroten en met gevarieerde werkvormen het brein van de kinderen meer activeren. Samen met de professionals van Triade verzorgen wij de lessen voor cultuureducatie. Ook kunnen kinderen als buitenschoolse activiteit deelnemen aan de ’Kunstklas’. 
De Windwijzer is in dit schooljaar ambassadeursschool voor Sail Den Helder 2023 (https://www.saildenhelder.nl/). We gaan diverse activiteiten doen die aansluiten bij Sail. Daarnaast gaan we andere scholen enthousiast maken om mee te doen.

Naast de inhoudelijke voorbereiding is het schoolgebouw opgeruimd. De school is grondig schoongemaakt, met behulp van het schoonmaakteam van CSU. Daarnaast heeft de schooltuin onderhoud gehad, zijn de vloeren in de was gezet en zijn alle ramen gewassen.

Kortom, #TeamWindwijzer heeft er zin in! 

 

#TeamWindwijzer 2022-2023

#TeamWindwijzer bestaat uit betrokken medewerkers die dagelijks werken aan goed onderwijs. In hun werk kijken zij door ‘dezelfde bril’; met het lerende kind voor ogen. De medewerkers passen de zeven gewoonten van (zelf)leiderschap toe in hun werk, waardoor zij een voorbeeld zijn voor de leerlingen. Het team is dit schooljaar mooi in evenwicht: het lesgevende team bestaat voor de helft uit vrouwen en voor de helft uit mannen. 

Dit jaar verwelkomen wij Jacolien Dirks. Zij gaat als onderwijsassistent aan het werk in de middenbouw, waar zij de leerpleinbegeleiding en extra ondersteuning zal verzorgen. Dit schooljaar zal Tara Wijker in de onderbouw aan het werk gaan als leraar in opleiding; het laatste jaar van de opleiding, waarbij zij volledig meedraaien in het team. Zij was ook vorig jaar als stagiaire aan De Windwijzer verbonden. Daarnaast verwelkomen we Daniëlle van Ieperen, nu als ondersteunende collega in de onderbouw. 

Op de pagina #TeamWindwijzer (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/TeamWindwijzer) is de actuele samenstelling van het team, e-mailadressen en verdere informatie over het schoolteam te vinden.

 

Opening schooljaar op de eerste schooldag

Op maandag 29 augustus wordt het schooljaar geopenden. De teamleden van de Windwijzer en de Verrekijker worden op het schoolplein (om 8:30 uur) kort aan de kinderen en ouders voorgesteld. Daarna luiden we de schoolbel en gaan we van start. Natuurlijk mogen de ouders de eerste schooldag even mee de school in om te kijken wat de werkplek is van hun kind. 

2022-2023 - Sarkonschool De Windwijzer - Teamfoto met namen 2022-2023 - Sarkonschool De Windwijzer - Teamfoto met namen