Start schooljaar in de brede school

Welke maatregelen zijn nog van kracht?

Start schooljaar in de brede school

De schoolteams van De Verrekijker en de Windwijzer hebben zich in de afgelopen week voorbereid op het nieuwe schooljaar. De schoolteams hebben zin in het nieuwe schooljaar, waarbij we hopen dat alle Coronamaatregelen zo snel mogelijk uit het dagelijks leven zullen verdwijnen. Het ziet er veelbelovend uit, maar helaas zullen er nog enkele maatregelen van kracht blijven. 

 

Ouders mogen weer op het schoolplein komen

Bij de start van het schooljaar is het nog steeds uitsluitend mogelijk om ouders op afspraak op school te ontvangen. Het is nog niet mogelijk dat ouders bij het wegbrengen en ophalen de school kunnen betreden. Wel hebben de Verrekijker en de Windwijzer besloten om ouders weer op het schoolplein toe te laten, waarbij ouders onderling anderhalve meter afstand houden. Dit is alleen mogelijk als leerlingen van de midden- en bovenbouw, indien mogelijk, zelfstandig naar school komen. Zo beperken we het aantal ouders op het schoolplein. 

 

Schooltijden

Tijdens de Corona-periode hebben we de starttijden van de scholen aangepast. Bij aanvang van het nieuwe schooljaar zullen we weer de normale aanvangstijd hanteren. Dit betekent dat de scholen starten om 8:30 uur. We verwachten dan ook dat de leerlingen uiterlijk om 8:30 uur in de klas zijn. De deuren van de school gaan om 8:20 uur open. (met uitzondering van de eerste schooldag) De kinderen betreden de school via de reguliere ingangen.

De kinderen van de onderbouw gaan via de deur van het eigen klaslokaal naar binnen. Doordat alle kapstokken weer worden gebruikt zal er op het schoolplein een plek worden gereserveerd waar kinderen hun step (op eigen risico) kunnen stallen. 

 

Feestelijke opening schooljaar met de burgemeester 

Tijdens de eerste schooldag zal het schooljaar officieel geopend worden door burgemeester Jan de Boer en wethouder van onderwijs Pieter Kos. Zij doen dit samen met een van de loco-kinderburgemeesters. Tijdens de opening van het schooljaar worden ook de schoolteams aan de kinderen voorgesteld. De officiële opening is om 8:30 uur op het schoolplein. De ouders van de onderbouw kunnen, mits zij 1,5 meter afstand houden, hierbij aanwezig zijn. We vragen de ouders van de midden- en bovenbouw om niet mee het plein op te gaan. We zullen de foto’s van de opening met de ouders delen. 

 

Met vriendelijke groet, 

 

Jamila Helstone & Jessica Westerveld, directie Verrekijker

Bart Oud & Marijn de Wit, directie Windwijzer

backtoschool backtoschool