Nationaal programma onderwijs

Hoe zet de school de extra middelen in, zodat de leerlingen hiervan optimaal profiteren?

Het Nationaal Programma Onderwijs (http://Het Nationaal Programma Onderwijs is er voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona.) is er voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona. #TeamDeWindwijzer heeft verkend hoe deze middelen ingezet kunnen worden waarbij onze leerling zo optimaal profiteren. Zij hebben hierover gesproken met de medezeggenschapsraad (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/mr).  

De school sluit met het NPO-plan aan bij de reeds bestaande aanpak. De NPO-gelden (€ 700,- per leerling) worden in het komende schooljaar als volgt ingezet:

- De inzet van extra handen in de onderbouw bij de begeleiding van het lerend spelen en het werken met een instroomgroep, zodat de groepen klein blijven en er extra aandacht is voor ieder kind. 

- De inzet van extra handen in de midden- en bovenbouw, zodat zodat de groepen klein blijven en er extra aandacht is voor ieder kind.

- De inzet van een specialist lezen en dyslexie om kinderen die moeite hebben met lezen extra te ondersteunen. 

- Het organiseren van de interne plusklas voor ondersteuning aan meerkunners / hoogbegaafden. 

- Het versterken van het didactisch handelen met behulp van het middel Snappet (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/snappet). Een snappet-specialist doet collegiale consultaties en geeft collega’s feedback op het leraarhandelen. Daarnaast wordt het aanbod aangepast een de leerlijn van de leerlingen.

- Het opleiden van leraren in opleiding die ervaring opdoen op de werkvloer.  

- Een reservering voor de periode na het nationaal programma onderwijs, zodat we deze middelen duurzaam in kunnen zetten. 

 

De medezeggenschapsraad (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/mr)heeft op do. 15 juni ingestemd met het NPO-plan voor schooljaar 2021-2022. In de bijlage is het NPO-plan van de school te vinden.   

 

NPO NPO