Op welke wijze informeert de school de ouders?

Gebruik van FIEP, de website en de nieuwsbrief

Het goed informeren van ouders en afstemmen met ouders is een belangrijk onderdeel van de ouderbetrokkenheid (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/ouderbetrokkenheid). Dit is ook een van de aandachtspunten uit de oudertevredenheidspeiling (https://www.windwijzer.nl/pg-31870-7-122658/pagina/oudertevredenheid.html). Uit de ouderwerkgroep kwam een suggestie om de wijze waarop wij ouders informeren nog eens te delen met ouders, zodat ook nieuwe ouders hiervan op de hoogte zijn.  

 

Welke berichten worden per FIEP verstuurd? 

De school gebruikt de FIEP-app (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/fiep), de digitale nieuwsbrief en onze website (http://www.windwijzer.nl ) om ouders zo goed mogelijk te informeren. In de FIEP-app worden vooral berichten gestuurd met praktische informatie, zoals de vrijwillige ouderbijdrage of over de Corona maatregelen. 

 

Welke informatie wordt gedeeld in de nieuwsbrief? 

Daarnaast willen we ouders informeren over andere zaken op school, zoals bijzondere gebeurtenissen of over het groepsdoorbrekend werken. Hiervan maakt de school of de leerlingredactie (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/leerlingredactie) korte nieuwsberichten. Deze nieuwsberichten worden geplaatst op de website onder het kopje ’nieuwsberichten (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/news/windwijzer)’ of op de pagina van de onderbouw (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/onderbouw), middenbouw (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/middenbouw), bovenbouw (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/bovenbouw) of op onze sportpagina (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/sport). Maandelijks wordt er een digitale nieuwsbrief verzonden met een bundeling van deze nieuwsberichten. 

 

Hoe worden ouders geïnformeerd over de ontwikkeling van hun kind? 

Naast informatie over de school gaan wij met de ouders in gesprek over de ontwikkeling van hun kind. Dit doen wij met ouders en het kind tijdens ontwikkelgesprekken. De leraar van de basisgroep en de ouders kunnen met elkaar hiervoor een afspraak maken. Op de pagina van #TeamWindwijzer (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/TeamWindwijzer) zijn de e-mailadressen van de medewerkers te vinden. De kinderen houden een groeirapport bij, wat onderdeel is van deze gesprekken. Het groeirapport gaat twee keer per jaar mee naar huis. 

 

Sociale media

De school is ook te volgen op sociale media; Facebook (https://www.facebook.com/RkbsDeWindwijzer/), Twitter (https://twitter.com/RkbsWindwijzer) en Instagram (https://www.instagram.com/rkbs_de_windwijzer/?hl=nl).   

Nieuws pagina Nieuws pagina