Belangrijk bericht van de OWG over o.a. schoolreisjes

U ontvangt een betaalverzoek voor de vrijwillige ouderbijdrage

Een belangrijk bericht van de ouderwerkgroep: 

 

Beste ouders, 

De ouderwerkgroep, een groep vrijwillige ouders, organiseert ieder jaar een aantal activiteiten, waaronder de schoolreisjes. Dit doen wij in samenwerking met de school. Deze activiteiten zijn niet mogelijk zonder uw bijdrage! We verzoeken u met klem om ook dit jaar de vrijwillige bijdrage te betalen, zodat we de activiteiten door kunnen laten gaan. De schoolreisjes zijn dit jaar in september, daarom sturen we direct bij de aanvang van het schooljaar een betaalverzoek. Voor de leerlingen van leerjaar 1 t/m 7 bedraagt dit 55,-. Voor leerjaar 8 is dit hoger, i.v.m. schoolkamp. 

We kunnen ons voorstellen dat de vrijwillige bijdrage best een flink bedrag is als u een krap budget heeft. Dan bestaat er de mogelijkheid om een deel van het bedrag van de gemeente terug te vragen (daar helpen we u bij!) en het resterende deel in termijnen te betalen. In dit bericht leest u hier meer over. 

 

Waarom is de vrijwillige bijdrage belangrijk? 

Kinderen van ouders die de vrijwillige ouderbijdrage niet willen / kunnen betalen worden nooit om die reden uitgesloten van activiteiten. Echter zonder de vrijwillige ouderbijdrage kunnen de vieringen en activiteiten niet worden bekostigd voor de kind(eren). Daarom doen wij een klemmend beroep op u om de vrijwillige ouderbijdrage te voldoen. 

 

Hoe kan ik met een beperkt budget toch een bijdrage leveren? 

Als u de vrijwillige ouderbijdrage wilt betalen, maar vanwege uw budget niet mogelijk is, kunt u een deel hiervan door de gemeente laten vergoeden via het jeugd onderwijs- en cultuurfonds. U kunt dit aanvragen door een e-mail te sturen aan Mathijs Gorter: mathijsgorter@sarkon.nl. Natuurlijk gaat de school hier vertrouwelijk mee om. Voor het restbedrag kunt u dan contact opnemen met de penningmeester van de OWG: penningmeesterowg.dewindwijzer@sarkon.nl. Dan wordt er gezocht naar een geschikte oplossing.

 

Wat als ik de vrijwillige ouderbijdrage niet wil betalen? 

Als u ervoor kiest om de vrijwillige ouderbijdrage niet te betalen, wilt u dit dan laten weten aan de penningmeester van de ouderwerkgroep: penningmeesterowg.dewindwijzer@sarkon.nl.

 

Hoe kan ik de vrijwillige ouderbijdrage betalen? 

Komend schooljaar incasseren wij de betalingen via kwieb. U zult op 30 augustus een betaalverzoek via kwieb ontvangen. Deze kunt u zien bovenaan uw tijdlijn in een groen kader. In dit bericht ziet u de naam van uw kind met daarbij het bedrag. Onderaan staat een groene betaalbalk met “betalen via Ziber Pay”. Hierop kunt u drukken om uw betaling te doen via IDeal. Klik hier voor een filmpje over betalen met Ziber-pay. (https://support.ziber.eu/hc/nl/articles/360001033318-Een-betaalverzoek-in-Kwieb-betalen)

 

Instroom leerlingen later in het schooljaar

De ouderbijdrage is voor het gehele schooljaar vastgesteld. Komt uw kind(eren) na 31 december 2022 op school dan vragen wij een bijdrage van 10,-.

 

Leerjaar 8 

Leerjaar 8 gaat eind van het schooljaar op schoolkamp. Daarom wordt er in leerjaar 8 een vrijwillige ouderbijdrage van € 155,- gevraagd. Dit bedrag is inclusief alle OWG activiteiten en de kosten voor het schoolkamp. Ook hiervoor kunnen ouders een beroep doen op het Jeugd Onderwijs Cultuurfonds. Stuur dan een bericht aan Matjhijs Gorter: mathijsgorter@sarkon.nl (mailto:mathijsgorter@sarkon.nl)

 

Heeft u nog vragen?

Dan kunt u ons mailen via penningmeesterowg.dewindwijzer@sarkon.nl (mailto:penningmeesterowg.dewindwijzer@sarkon.nl).

 

Met vriendelijke groeten,

 

Penningmeester en voorzitter OuderWerkGroep. 

Mariëtte Rep en Leonie Streefkerk. 

 

schooltrip schooltrip