75 jaar vrijheid: Draag jij een lichtje mee?

Leerlingen en ouders zijn uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan het kunstwerk 'Levenslicht.'

Het herdenken van de slachtoffers van de tweede wereldoorlog is jaarlijks onderdeel van het lesaanbod op school. Wat betekent vrijheid? Wat is herdenken? Hoe doe je dat? Daarom bevelen we de onderstaande activiteit in Den Helder van harte aan. Het zou mooi zijn als diverse leerlingen en hun ouders van De Windwijzer hier aan mee doen:  

In 2020 vieren we dat we 75 jaar in vrijheid mogen leven. In dit jaar zullen er veel activiteiten worden georganiseerd waarin we herdenken en feest vieren. Op 26 januari start dit bijzondere themajaar met de opening van het lichtkunstwerk “Levenslicht” van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde. “Levenslicht” is een nationaal kunstwerk, bestaande uit 104000 oplichtende stenen, die symbool staan voor het aantal slachtoffers van de Holocaust in Nederland. In heel veel gemeentes komt een deel van dit kunstwerk te staan, zo ook in Den Helder. Samen schijnen alle stenen eind januari tegelijk in heel het land. Den Helder telt 118 slachtoffers, jong en oud!

Tijdens de opening wil de stad Den Helder 118 lichtjes laten schijnen als symbool voor de mensen uit onze stad die zijn omgekomen. Het comité 75 jaar vrijheid is op zoek naar 118 kinderen en volwassenen die tijdens de openingsceremonie een lichtje naar het kunstwerk willen brengen. Doe je mee? Geef je op via stichting4en5mei@gmail.com (mailto:stichting4en5mei@gmail.com). Na opgave volgt meer informatie.

levenslichtdaanroosegaardegerdiverbeet1 (2) levenslichtdaanroosegaardegerdiverbeet1 (2)