Aandachtspunt van ouders: Aanpak voor meerkunners

Aandachtspunt vanuit de oudertevredenheidspeiling

Uit de oudertevredenheidspeiling (https://www.windwijzer.nl/pg-31870-7-122658/pagina/oudertevredenheid.html) en de medewerkertevredenheidspeiling van het afgelopen schooljaar kwam naar voren dat het aanbod voor meerkunners- en hoogbegaafden nog verder uitgebreid kan worden. Het onderwijsaanbod wordt aangepast op het niveau van de leerlingen, maar toch voelen niet alle leerlingen zich voldoende uitgedaagd.

Dit jaar is dit een van de aandachtspunten van de school. Het aanbod van verdiepende lesstof gaat samen met het ontwikkelen van de executieve functies: leren leren (o.a. plannen); leren denken (creatief denken) en leren leven (zoeken naar evenwicht). Dit sluit aan bij de taal en cultuur van de zeven gewoonten van The Leader in Me (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/theleaderinme).

Een van de leraren, Alex Gilkens, gaat dit coördineren. Hij gaat hiervoor ook scholing volgen. Esther Platte zal zich in dit proces richten op het aanbod van meerkunners bij het jonge kind. In de loop van het schooljaar zullen we u informeren over de ontwikkelingen m.b.t. dit onderwerp.