Afval scheiden: hoe nu verder?

Voorzieningen op school

Vorige maand hebben we de ouders een bericht gestuurd over het scheiden van afval. We zijn over het scheiden van afval aangesproken door het leerlingpanel. In het bericht hebben we ouders gevraagd zoveel mogelijk bekers en broodtrommels mee te geven, zodat we minder plastic afval hebben. Daarnaast krijgen de leerlingen hun plastic / groen afval weer mee naar huis, om het daar op de goede wijze te scheiden van het restafval. We snappen dat dit niet de ideale  situatie is, daarom zijn we op zoek naar een structurelere oplossing. Op school hebben we hiervoor nog niet de juiste voorzieningen.

Inmiddels zijn we in overleg met de HVC-groep om voor het scheiden van afval voorziening op school te creëren. Het ziet er naar uit dat we dit in het nieuwe schooljaar in alle groepen afval goed kunnen scheiden. 

Op korte termijn krijgen we op school een ton voor het inleveren van lege batterijen. 

Tot aan het nieuwe schooljaar vragen we u, mede namens het leerlingpanel, om het afval wat weer mee naar huis gaat thuis te scheiden. Nog beter: probeer zoveel mogelijk afval te voorkomen door eten en drinken in broodtrommels en bekers mee naar school te geven.

Namens het leerlingpanel: hartelijk dank voor uw medewerking. 

Stickers-Afval-scheiden Stickers-Afval-scheiden