Gewoonte 6: 'Creëer synergie'

Samen is beter

Deze week werken de kinderen met gewoonte 6 van ’The Leader in Me (https://www.windwijzer.nl/tp-31870-2/theleaderinme)’: ’Creëer synergie’.

 

“Synergie is wat er gebeurt wanneer één plus één tien is, of honderd!....Het is de passie, energie, vernuftigheid, sensatie om een nieuwe realiteit te creëren die de oude realiteit overstijgt.” (Stephen Covey)

 

Dat klinkt ingewikkelder dan het is… het betekent dat dingen sámen doen vaak beter werkt. “Alleen ga je sneller; samen kom je verder,” zegt een Afrikaans spreekwoord. Verschillende inzichten zijn een verrijking en geven nieuwe inzichten. Misschien heeft de ander een slimme oplossing: Misschien denkt de ander heel anders dan jij – dat kan jou op ideeën brengen!

Als je samen ergens over praat, kun je dingen in een nieuw licht gaan zien. Of je kunt op een nóg beter idee komen. Of de ander komt door een opmerking van jou op een nog beter idee. Misschien kun je de taken verdelen en wordt de klus die je moet doen leuker….. en ben je eerder klaar. Kinderen leren niet alleen met hun vriendjes samen te werken, maar samen te werken waarbij elkaars talenten worden benut. Samen is vaak zoveel handiger, slimmer, beter en gezelliger dan alleen!

 

Sleutelbegrippen:

- Samen is beter

- Elkaars talenten benutten

 

The Leader in Me - gewoonte 6 The Leader in Me - gewoonte 6