De rol van ouders bij de start van de dag

'wat kinderen zelf kunnen, laten we ze zelf doen'

Op school zijn we bezig met leerlingen te leren ’zichzelf richting te geven’. Dat wil zeggen dat we leerlingen leren om zelf keuzes te maken en hiervoor verantwoordelijkheid te nemen. Hierbij is het uitgangspunt: ’wat ze zelf kunnen, laten we ze zelf doen’. 

Dit vraagt van u als ouder in sommige situaties om iets anders te doen dan dat u misschien gewend bent. We vragen u om de zelfredzaamheid van de kinderen te stimuleren. Aan het begin van de dag als de kinderen binnen komen kunt u bijvoorbeeld stimuleren om de kinderen zelf hun jas, tas en eten / drinken te laten opbergen. 

Bij de start van de dag zijn ouders tijdens de inloop welkom op school. Als de kinderen binnen komen, kunnen ze direct aan het werk. U kunt als ouder dan eventueel samen met uw kind een activiteit doen. We vragen met name de ouders van de bovenbouw het afscheid kort te houden. 

Als u nog even met andere ouders wilt praten, dan bent u van harte welkom in de oudercorner bij de gemeenschappelijke keuken. U mag hier zelf koffie / thee zetten, welke beschikbaar zijn gesteld door de ouderwerkgroep. 

DSC_0632 DSC_0632